I ş Hukuku
İş hukuku bağımlı çalışma durumunu düzenleyen özel hukuk konularından bir tanesidir. Sanayi devriminden sonra bağımlı çalışan işçi sınıfının artmasıyla birlikte bu hukuk gelişmiştir.
Türkiye’de iş hukuku uygulaması konusunda sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum. İş hukuku işçiyle işveren arasındaki hukuki ilişkiyi düzenlemektir. İşverenlerin çalışanlarla birlikte olan ilişkilerini düzenlemiş olan iş hukuku, çalışanların haklarını ve hukuki güvenliğini korumayı amaçlar.
İş hukuku, geniş bir yelpazede konuları kapsayacaktır. İş ilişkileri, çalışma süreleri, ücret ve yan haklar gibi konuları içerisinde bulundurur. Özellikle işçilerin korunması, işçiyle işveren arasındaki iş ilişkisinin düzenlenmesi de yer almaktadır.
İş hukuku, işçilerin korunmasını hedefleyecektir. İşçilerin maddi durumlarını ya da psikolojik durumlarını düzenlemekte birçok konu yer alıyor. İş sağlığı ve güvenliği hususunda da önlemler bu kanunda düzenleniyor.
Değişen ve gelişen hayat koşulları ile beraber işçi sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Uygulamada sürekli olarak görülen işçi-işveren arasındaki çatışmaları adil bir şekilde çözüme kavuşturabilmek için belirli hükümler yer alıyor. Gelişen ve değişen hayat şartlarını da içerisinde bulunduran iş hukuku kendine özgü bir hukuk dalıdır. İşçi avukatı olarak hukuki sürecinizi kolaylıkla başlatabilirim.
İş davalarında, iş hukuku avukatıyla çalışmanın önemi son derece büyüktür. İş hukuku avukatı, iş hukuku kanunu maddelerine hakim bir şekilde hareket eder. İşçi ve işveren hakları ile sorumluluklarına yönelik bilgi sahibi olarak sizlerin hakkını koruyabilirim. İş verenlerin çalışma hayatlarıyla ilgili hak ve yükümlülüklerini koruyabilirim. Ayrıca anlaşmazlıkları çözmek, hukuki süreçlerde gerekli temsil işlemlerini sağlamak konusunda da destek verebilirim.
Konuyla ilgili hukuki destek talepleriniz için benimle iletişime geçebilirsiniz. İstanbul iş hukuku avukatı, Ordu iş hukuku avukatı olarak faaliyet sunmamızın dışında, İş hukuku ile beraber pek çok alanda çalışmaktayım. Yüklenmiş olan görev bilinci ile hukukun üstünlüğü ilkesini benimseyerek titiz bir şekilde hareket ediyoruz.
İş Hukukunun Kapsamı
İş hukuku ve buna bağlı olarak İş Kanunu işveren ile arasındaki iş sözleşmesine dayanarak çalışma şartlarını düzenler. Ayrıca işçilerin çalışma ortamına ilişkin haklarını ve sorumluluklarını da kanuni güvence altına almaktadır.
İş hukuku kendi bünyesinde toplu iş hukukunu da barındırır. Bireysel iş hukuku iş hukukunun temelini bir araya getirir. Bireysel iş hukuku işçi-işveren arasındaki iş ilişkisini ve bu ilişkiye devlet müdahalesini düzenler.
İş hukuku alanında aradığınız profesyonel desteği verebilirim. Başarı güvene dayalı bir şekilde hareket ediyorum. Kaliteli hukuk ve danışmanlık hizmetlerimin tamamını tüm içtenlik ve ilgiyle veriyoruz.
İş Hukuku Kimleri Kapsar?
Çalışanlar bağımlı ve bağımsız çalışanlar olmak üzere iki farklı kategoride bulunur. Bağımlı çalışanlar memur ve işçi sınıflarını kapsar. Bağımsız çalışanlar serbest meslek sahipleri, esnaf ve zanaatkârları bünyesinde bulundurur.
Davalarınız için sunacağım çözümler tamamen kanuni haklarınız gözetilerek tamamlanır. Yüksek fayda ve kısa zamanda davaların netleşmesi ile sizlerin yanında olmaya devam ediyoruz. Avukat arayış içerisinde olan veya online danışmanlık hizmetlerini de sizler için sunabilirim. Türkiye’deki yerel yasal düzenlemeleri yakından takip ederken, aynı zamanda ulusal ve uluslararası hukuki gelişmeleri de izleyerek en iyi şekilde haklarınızı savunabilirim.
İşçi Alacakları Davası Süreci Nasıldır?
İş hukuku içerisinde mevzuatta yapılan yenilikler ile beraber işçilerin alacaklarının tahsili için dava açmadan önce arabuluculuk desteği verilmesi gerekir. İK’nun 8. maddesinin 1. fıkrasında açıkça İş sözleşmesi detayları belirlenmiştir. Bu kanunda bahse geçen ilişkinin iş ilişkisi olarak tanımlanabilmesi için işçiye ücret ödenmesi gerekir. Gönüllü çalışmada bağımlılık unsuru ve ücret ödeme yükümlülüğü olmamaktadır.
Gönüllü çalışanın sigorta bildiriminin yapılmaması ve primlerinin ödenmemesi halinde işveren aleyhine idari para cezası uygulanma riski de görülebilir. Yargıtay bu husustaki bir kararında ücretsiz ve gönüllülük esasına dayanarak yapılan çalışmayı hayatın olağan akışına aykırı bulmuştur. Arabulucunun görüşmesine istinaden uzlaşma olumsuz sonuçlanırsa dava açma hakkınız bulunuyor. Dava ile beraber tanıklar veya iş yeri kayıtları incelenerek dava işlemlerini yürütebilirsiniz. İş kanununda sizde uzman bir avukat arıyorsanız iletişim sayfam üzerinde beni arayabilirsiniz.
İş Hukuku Uzmanı Kimdir?
İş hukuku davaları, yasal mevzuat gereğince teknik detaylara haizdir. Yargılama süreci boyunca iş hukuku uzmanı avukat tarafından yürütülür. İşçi ve işveren veya Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki uyuşmazlık davalarında yanınızda olabilirim. Bir çok işçi haklı olduğu davada, konunun uzmanı olmayan avukatla çalışmamaları nedeniyle olumlu sonuç alamamaktadır. Bu konuda birçok kişi hak kaybına uğrayabilir. Arabuluculuk nezdinde atılan imzaların dava yolunun kapalıdır. Bu durum kişinin tamamen hak kaybına uğramasına neden olabilir.
İş hukuku alanında uzun yıllara dayanan tecrübeyle beraber gerek ulusal gerekse uluslararası alanda faaliyet gösteren müvekkillerime hukukun birçok farklı alanında danışmanlık hizmeti verebilirim. Sizlere farklı uzmanlık alanlarında akademik başarı göstermiş profesyonel destek sunabilirim.
İş hukuku avukatı olarak sizlere tüm dava boyunca destek veriyorum. Müvekkillerime her zaman güncel mevzuat üzerinde savunma desteği veriyorum. Böylece davalarınızda en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.